latinica  ћирилица
21/02/2019 |  14:38 ⇒ 22/02/2019 | 08:05 | Autor: SRNA

Crna Gora: Poslanici o aferi "koverta"

Poslanici Skupštine Crne Gore počeli su danas raspravu o aferi "koverta" na vanrednoj sjednici kojoj prisustvuje i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.
Trenutak kad Stijepović uzima novac od Kneževića - Foto: Screenshot/YouTube
Trenutak kad Stijepović uzima novac od KneževićaFoto: Screenshot/YouTube

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić rekao je tokom rasprave da je "slobodna Crna Gora danas na ulici" i da "narod ima pravo da na ulici traži demokratiju kada su institucije zarobljene".

Prema njegovim riječima, vlast koja "izviri iz koverte ima samo jedan cilj - da pohara Crnu Goru".

Јedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je da je vrijeme da građani shvate da je po državu najopasnija politika prema kojoj prvo ide država, pa demokratija.

On je naveo da je državu otela, kako je rekao, "jedna kriminalna organizacija koja se slučajno zove Demokratska partija socijalista", a tu stranku "dvojica braće Đukanović, koji su zaboravili i DPS i sve institucije u Crnoj Gori".

Prema njegovim riječima, "Tužilaštvo je zarobljeno", a umjesto da vrhovni državni tužilac saslušava Đukanovića, Đukanović saslušava Stankovića i specijalnog državnog tužioca Crne Gore Milivoja Katnića.

- Došlo je do srastanja organizovanog kriminala i državnih institicija, a DF je ukazivao i ukazuje da državne institicije ne postoje - istakao je Medojević.

Medojević je sa skupštinske govornice pozvao sve simpatizera DF-a da dođu na protest koji će u Podgorici biti održan u subotu 23. februara od 18.00 časova.

Šef Poslaničkog kluba DPS Nikola Rakočević ocijenio je da je u pitanju nastavak politike afera čiji je cilj podrivanje Crne Gore.

Afera "koverta" ugledala je svjetlost dana kada je portal IN4S objavio snimak na kojem predsjednik Atlas grupe Duško Knežević daje 97.500 evra bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću za izborne potrebe DPS-a na izborima oktobra 2016. godine.