latinica  ћирилица
04/03/2019 |  08:59 ⇒ 18:19 | Autor: RTRS

Teslić: Obrađena 64 biračka mjesta, protiv opoziva 64,32 odsto birača

Protiv opoziva načelnika opštine Teslić Milana Miličevića glasalo je 64,32 odsto birača, pokazuju podaci sa 64 obrađena biračka mjesta od ukupno 68, saopšteno je iz Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine.

Kako prenosi Srna, Miličević je prije zvaničnih rezultata Komisije za opoziv, saopštio da ga građani nisu opozvali na šta su reagovali iz Opštinskog odbora SNSD-a tvrdivši da rezultati koje dobijaju sa glasačkih mjesta, odnosno od komisija, nisu identični i ne slažu sa rezultatima SDS-a.

Kasno sinoć ispred sjedišta Komisije okupile su se pristalice SDS-a i SNSD-a, zbog čega je bilo pojačano prisustvo policije.

U jednom ugostiteljskom objektu u blizini zgrade u kojoj je smještena Komisija, došlo je do tuče između pristalica Milana Miličevića i Dragana Bogdanića.

Bogdanić je rekao da su Miličević i aktivisti SDS-a ušli u izbornu komisiju, otvarali izborni materijal, blokirali komisiju i njen rad čime su stvorili vanrednu situaciju.

Stanovnici Teslića izjašnjavali su se juče o opozivu načelnika opštine, a pravo glasa imala su 44.033 birača.

Odbornici u Skupštini opštine Teslić donijeli su 31. januara odluku o opozivu načelnika ove opštine, a kao datum za neposredno izjašnjavanje stanovnika o tome tajnim glasanjem određen je 3. mart.