latinica  ћирилица
10/03/2019 |  15:46 | Autor: B92

Mišković: Protiv Budućnosti da pokažemo reakciju poslije poraza u Zagrebu

Košarkaši Mega Bemaksa u ponedjeljak nastavljaju takmičenje u ABA ligi kada će u Sremskoj Mitrovici dočekati Budućnost u okviru 21. kola ABA lige.

Utakmica protiv aktuelnog šampiona ABA lige će biti prilika za izabranike trenera Dejana Milojevića da pokažu reakciju poslije poraza od Cibone u Zagrebu u prošlom kolu.

Trener Mega Bemaksa Dejan Milojević je istakao da je meč protiv Budućnosti prilika da se vidi gdje je Mega trenutno u odnosu na najjače ekipe u ligi:

- U ponedjeljak dočekujemo ekipu Budućnosti, aktuelnog šampiona ABA i jednog od glavnih favorita za osvajanje takmičenja. Ekipe su se značajno promijenile u odnosu na naš prvi susret u Podgorici i sigurno je da su gosti veliki favoriti i na ovom meču. Na nama je da pokažemo reakciju poslije poraza od Cibone, prije svega u odbrani i energiji, a za šta će to na kraju biti dovoljno, vidjećemo. Svakako će ovaj meč biti prilika da vidimo gdje smo trenutno u odnosu na najjače ekipe u ligi - rekao je Milojević.

Krilni centar Mega Bemaksa Nikola Mišković je izjavio da ekipa mora da odigra znatno bolje nego u prethodnom kolu, prije svega u odbrani:

- U ponedjeljak igramo protiv Budućnosti, jedne od najjačih ekipa u ABA ligi. Mi smo prethodno kolo protiv Cibone u Zagrebu odigrali ispod svog nivoa i prije svega, želimo da se trgnemo poslije tog poraza. Moramo da odigramo daleko bolje, prije svega u odbrani i uz dobru energiju na parketu da pokušamo da iznenadimo Budućnost i da probamo da završimo sezonu u ABA za što više pobjeda - rekao je Mišković.

U pauzi u poluvremenu će biti organizovani kratki mečevi 3 na 3 u kojima će igrati osnovci od petog do osmog razreda iz osnovnih škola sa teritorije Sremske Mitrovice, a u pauzama između četvrtina nas očekuju i šutevi sa pola terena za TV, poklon kompanije Tehnomanija.