latinica  ћирилица
11/03/2019 |  14:01 | Autor: SRNA

Uhapšeno 15 lica zbog trgovine drogom

Federalna uprava policije, u okviru akcije "Prizma", danas je uhapsila 15 lica zbog trgovine drogom, a prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti spid, kanabis, heroin, te veća količina novca, terensko motorno vozilo "audi ku sedam" i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Prema naredbama Opštinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 10 lokacija na području opština Centar i Novi Grad, a do sad je uhapšeno 15 lica iz Sarajeva među kojima su E.B. /30/, N.B. /28/, E.S. /30/, S.Ž. /30/, E.S. /28/, A.T. /38/, A.P. /36/, E.G. /31/, E.C. /27/, E.Ž. /21/, A.M. /21/, DŽ.Š. /22/ i M.B. /31/.

Oni se sumnjiče da su djelovali kao članovi kriminalne grupe koji su od septembra 2018. godine do danas na području Kantona Sarajevo i šire, sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno kupovali, držali, prenosili i prodavali kokain, spid, kanabis i heroin, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Uhapšena lica će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U saopštenju je navedeno da nastavljaju sa aktivnostima na realizaciji ove operativne akcije.

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, nakon višemjesečne istrage, započeli realizaciju operativne akcije "Prizma" na području Kantona Sarajevo, a u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet droge.