latinica  ћирилица
04/04/2019 |  11:16 ⇒ 11:16 | Autor: SRNA

Mihajlović: Za zajedničke granične prelaze

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da je za Srbiju i sve zemlje u regionu od velike važnosti stvaranje zajedničkih graničnih prelaza kako bi protok ljudi i robe tekao bez čekanja na granici.
Zorana Mihajlović - Foto: TANЈUG
Zorana MihajlovićFoto: TANЈUG

Mihajlovićeva je napomenula da Srbija razgovara sa susjedima o otvaranju integrisanih graničnih prelaza jer je, kako je naglasila, to rješenje za duga čekanja na granici.

- Sa BiH, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom gradimo po jedan granični prelaz, međutim, problem su zemlje EU koje imaju svoje procedure, ali mislim da ćemo uspeti i sa Bugarskom i Rumunijom da se dogovorimo - navela je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je nedopustivo da teretna vozila čekaju na granicama i po 11 časova i dodala da će Srbija organizovati sastanak sa ministrima saobraćaja i policije iz regiona kako bi ovaj problem bio riješen, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Mihajlovićeva je rekla da su lani kroz Srbiju prošla 54 miliona automobila, te da se do kraja godine očekuje 60 miliona, što je 20 miliona više nego prije nekoliko godina.