latinica  ћирилица
10/04/2019 |  17:42 ⇒ 23:20 | Autor: RTRS

Dodik: Organizovani atak na Republiku Srpsku

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je za RTRS da će Republika Srpska u narednim danima iskoristiti institucionalnu i svaku drugu poziciju kako bi riješila problem sa raspodjelom sredstava Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kojom je oštećena za 22 miliona KM.

Komentarišući neizvršenja presude Suda BiH u vezi sa isplatom indirektinih poreza i ignorisanje zaključaka Vlade o raspodjeli prihoda na osnovu licenci za 4G mobilnu mrežu, Dodik je rekao da su to ozbiljni problemi i organizovani atak na Republiku Srpsku.

- Po kojem kriterijumu je Regulatorna agencija utvrdila da baš Sarajevo bude glavno mjesto za rspodjelu novca od licenci za 4G mobilnu mrežu? To su stvari koji traže politički dogoovor, a ove koji su do sada predstavljali Republiku Srpsku očigledno nije briga za nju. Zato se desilo da novac prvo ide u Sarajevo, a to je i naš novac - rekao je on.

Podsjećamo, zbog  toga što Uprava za indirektno oporezivanje BiH ne primjenjuje nove koeficijente raspodjele sredstava, Republika Srpska je u prva tri mjeseca izgubila 22 miliona KM.

Takođe, Srpska zbog nepoštovanja odluka Vlade o raspodjeli novca od licenci za četvrtu generaciju mobilne mreže, gubi 35 miliona KM.