latinica  ћирилица
12/04/2019 |  15:48 | Autor: RTS

Vulin i Vesić odložili štrajk glađu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je, nakon razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, odložio štrajk glađu koji ja najavio za danas.
Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije) -
Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

I zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je njegova odluka o početku štrajka glađu odložena, ali da je i dalje na snazi.

Vulin je na konfereciji za novinare rekao da je odložio štrajk glađu, koji je najavio kao odgovor onima koji žele sukobe.

- Pripadnici novog DOS-a su imali plan da upadnu u institucije na silu pa onda da počnu sa štrajkom glađu u svakoj od njih - kaže Vulin i ističe da bi tako blokirali njihov rad i predstavili Aleksandra Vučića kao nekog ko ne brine za tuđe živote.

Ne bi pokrenuli dijalog ili tražili izbore, nego su, ističe, htjeli iznudu.

- Zato je moj odgovor bio štrajk glađu da vide da ima onih koji bi se suprotstavili istim sredstvima. Oni su htjeli nasilje i da zaustave institucije - napominje Vulin.

Kaže i da je tu odluku donio poslije konsultacija s predsjednikom Srbije.

- Јutros sam imao dug razgovor sa Vučićem. Nas dvojica smo saborci, a kao i svi saborci umijemo i da se ne složimo. Јa mu vjerujem, u njegove procjene, jer bez svake sumnje dobija izbore imenom i prezimenom. Zato sam prihvatio sugestiju saborca i prvog u lancu komandovanja vojskom da odložimo štrajk - naveo je Vulin.