latinica  ћирилица
22/04/2019 |  19:23 ⇒ 23/04/2019 | 07:51 | Autor: RTRS

Sve spremno za četvrti Јahorina ekonomski forum (FOTO/VIDEO)

Inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog rasta u fokusu su ovogodišnjeg četvrtog Јahorina ekonomskog foruma, koji se održava 23. i 24. aprila u hotelu Termag na Јahorini.
Јahorina ekonomski forum 2019 - Foto: RTRS
Јahorina ekonomski forum 2019Foto: RTRS

Tema ovogodišnjeg Foruma je "Ekonomija novog doba, inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog razvoja", a izabrana je na osnovu praćenja dešavanja u regionu. Digitalna ekonomija nas okružuje i zato treba pokušati sustići zemlje iz našeg okruženja.

Forum će otvoriti predsjedica Srpske Željka Cvijanović, a forumu će prisustvovati i premijer Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, te potpredsjednik Dojče Telekoma Borislav Tadić.

Smisao foruma je da se ljudi upoznaju s trendovima, tendencijama i stvarima koje će se dešavati u ekonomijama razvijenih zemalja, kao i da ukažu na potencijalne pravce razvoja ekonomskog života u našoj zemlji i zemljama u neposrednom okruženju u narednom periodu.

Јahorina ekonomski forum prošle godine okupio je oko 450 učesnika, uključujući predstavnike medija i goste koji nisu direktno učestvovali na panelima.

 Ove godine organizator Foruma, Udruženje ekonomista SVOT očekuje 450 učesnika koji će biti na svim panelima.

- Posebno želim da se zahvalim predsjednici Republike Srpske na razumijevanju za našu ideju, što u stvari predstavlja kontinuitet u razvoju dijaloga između poslovne zajednice, nevladinog sektora i socijalnih partnera, koji je predsjednica Željka Cvijanović započela dok je obavljala funkciju premijera – istakao je ranije Saša Grabovac, predsjednik Udruženja ekonomista SVOT Republike Srpske.

Grabovac se nada da će Forum i ove godine ispuniti sva očekivanja.

Više informacija o Јahorina ekonomskom forumu 2018, možete naći na zvaničnoj veb stranici foruma www.jahorinaforum.comwww.swot.ba

Emisiju Ukrštenica možete pogledati i OVDЈE