latinica  ћирилица
23/04/2019 |  10:34 ⇒ 12:54 | Autor: RTRS

Cvijanović: Tehnološkim inovacijama do novih dostignuća

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas na uvodnom obraćanju na Јahorina ekonomskom forumu da zahvaljujući tehnološkim inovacijama naš svijet ide u novom pravcu.

- Promjene u društvu su toliko upečatljive da je potrebno vidjeti u kom pravcu treba ići dalje. To omogućava novi način komunikacije i stoga se treba odrediti kako ukorak s novim dostognućima, rekla je Cvijanovićeva, dodavši da su mnoge stvari uveliko i bespovratno prevaziđene.

Ona je ocijenila da je najbolji način za razvoj privrede i povećanje stope zaposlenosti proboj na inostrana tržišta, a osnovni preduslov za to je stvaranje inovativnih i kvalitetnih proizvoda.

- Moramo korigovati naš odnos prema razvoju i u tom smislu svi moramo da se prilagođavamo. Obrazovni sektor mora inovirati svoj pristup. Poslovni sektor mora pratiti trendove koji su često zahtijevaju korjenite promjene. Јavna administracija i regulatorne agencije moraju blisko sarađivati sa različitim sektorima kako bi pravovremeno razumjeli promjene i pravile podsticajan institucionalni okvir za razvoj - istakla je Cvijanovićeva.