latinica  ћирилица
25/04/2019 |  13:56 | Autor: RTRS

Cvijetinović: Bivši pripadnici Garde Panteri pokušavaju da me diskredituju

Reagujući na optužbe pojedinih članova, predsjednik Udruženja veterana Garde Panteri Petar Cvijetinović izjavio je danas da je određeni broj bivših gardista pokušava da ga diskredituje na sve načine, te da ti koji ga napadaju nemaju ni formalno, ni pravno pravo za tako nešto.
Pres Garde Panteri - Foto: RTRS
Pres Garde PanteriFoto: RTRS

- Rješenja Osnovnog i Okružnog suda u Bijeljini jasno pokazuju ko je predsjednik Udruženja, jer sam ja legalno izabran na Skupštini 2018. godine. Mandat predsjednika traje četiri godine, i tek 2022. godine možemo pričati o novom predsjedniku koji će biti na čelu Udruženja. U odlukama suda vidi se da su oni pokušali da falsifikuju određenu dokumentaciju, što je krivično djelo. Prijavili su da su imali 83 delegata, a imali su 43, te su naknadnim spiskovima pokušali da dokažu da su imali većinu, u čemu nisu uspjeli - rekao je Cvijetinović.

On je istakao da ga napadaju pojedinci koji nisu uopšte učestvovali u ratu, dok je on tri puta teško ranjavan. Cvijetinović je najavio da će godišnjicu formiranja brigade obilježiti polaganjem vijenaca na spomenik ubijenom komandantu Garde Panteri, te da tog 2. maja neće biti na Trgu Kralja Petra Prvog Karađorđevića, gdje će vijence položiti pojedini članovi garde sa kojima je u sukobu.