latinica  ћирилица
10/05/2019 |  16:17 | Autor: SRNA

Narednih dana oblačno sa kišom, u utorak hladnije

U Republici Srpskoj narednih dana očekuje se oblačno vrijeme sa kišom u većini krajeva. Prema prognozi meteorologa, sutra ujutro u Srpskoj će biti malo do umjereno oblačno, na jugozapadu promjenljiv do pretežno oblačno, tokom dana sunčano. Poslijepodne biće pljuskova sa grmljavinom.
Oblačno vrijeme sa kišom - Foto: ilustracija
Oblačno vrijeme sa kišomFoto: ilustracija

Prema večeri i u noći s pljuskovima u mnogim predjelima, mada će i dalje biti regiona bez padavina, najizvjesnije od centralnih predjela na sjeveroistok.

Minimalna temperatura vazduha od 10 do 15, na planinama oko sedam stepeni, a najviša dnevna od 19 do 24, na sjeveru i sjeveroistoku i stepen-dva veća, na planinama od 15 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 12. maja, ujutro će biti oblačno sa kišom u većini krajeva. Tokom dana zadržava se oblačno i hladnije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima uz obilne padavine u zapadnim i sjevernim krajevima.

Minimalna temperatura vazduha od devet do 15, na planinama oko šest stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura od 13 do 18, na sjeverozapadu do 11, navodi se na sajtu Republičkog hidrometerološkog zavoda.

U ponedjeljak, 13. maja, jutro će biti oblačno sa kišom u većini krajeva i hladnije. Tokom dana potpuno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima uz obilne padavine u zapadnim, sjevernim, dijelom centralnim i sjeveroistočnim krajevima.

Minimalna temperatura od pet do 11, na planinama oko tri stepena. Najviša dnevna od sedam do 14, na planinama do pet stepeni.

U utorak, 14. maja, ujutro će biti oblačno sa kišom u većini krajeva i još malo hladnije nego prethodni dan. Tokom dana oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, popodne prestanak padavina djelimično na istoku i Hercegovini.

Minimalna temperatura od četiri do sedam, na jugu do 10 stepeni, na planinama oko dva stepena. Najviša dnevna temperatura od šest do 13, na planinama do čestiri stepena Celzijusa.