latinica  ћирилица
11/05/2019 |  14:12 | Autor: SRNA

Tivat: Zbog curenja gasa došlo do eksplozije u kući

U samostanu u naselju Kaluđerovina u Tivtu jutros je došlo do eksplozije i požara u kome je povrijeđeno lice čiji su inicijali Ј.Ј, saopšteno je iz ove opštine.
Vatrogasci - Foto: RTRS
VatrogasciFoto: RTRS

U saopštenju je navedeno da je u požaru pričinjena znatna materijalna šteta, a pretpostavlja se da je uzrok eksplozije i požara curenje gasa uz upotrebu otvorenog plamena.

Lokalni mediji javljaju da je teško povrijeđen katolički sveštenik Јakov Јurendić /71/ u eksploziji i požaru u samostanu Gospa od milosti i prebačen je u Klinički centar u Podgorici.

Prema svjedočenju očevidaca, Јurendića je vatra potpuno zahvatila i on je kao živa buktinja istrčao na ulicu a u pomoć su mu prvi pritekli stražar iz obližnjeg objekta i mještanin Tonči Francesković, koji je na njega stavio u otkose svježe trave kako bi ugasio plamen, prenio je "Radio Tivat".

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić rekao je da su u 5.19 časova primili poziv da je u kući u Kaluđerovini došlo do eksplozije i požara.

- Na licu mjesta vatrogasci su zatekli povrijeđenu osobu i požar u razbuktaloj fazi. Vatrogasci su veoma brzo stavili požar pod kontrolu, a gašenje je trajalo do sedam časova - rekao je Barbić.

On je naveo da je ekipa Hitne pomoći zbrinula povrijeđenog, a da su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Tivat obavili uviđaj.

Vatrogasci, kako navode, veliku zahvalnost duguju mještaninu Tončiju Franceskoviću koji je prvi pritekao u pomoć povrijeđenoj osobi.