latinica  ћирилица
20/05/2019 |  08:46 | Autor: sputniknews.com

SDSS za jednake Srbe u Hrvatskoj i jednaku Hrvatsku u Evropi

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i nosilac stranačke liste na izborima za Evropski parlament Milorad Pupovac poručio je da se ta stranka zalaže za "jednake Srbe u Hrvatskoj i jednaku Hrvatsku u Evropi".
Milorad Pupovac - Foto: Screenshot/YouTube
Milorad PupovacFoto: Screenshot/YouTube

Pupovac je na predizbornom skupu SDSS u Zagrebu rekao da vjeruje da će ovim izborima napravitii korak više da bi se došlo do onoga što smatraju idealnim - jednakim Srbima u Hrvatskoj, prenosi Indeks.

Prema njegovim riječima, treba da bude prekinuto 30 godina nesporazuma u odnosima Evrope i Srba, ističući da to vreme "ni Evropi ni Srbima nije donijelo ništa dobro".

- Evropa je nerijetko griješila prema Srbima, a Srbi su često griješili prema drugima i prema sebi - rekao je Pupovac i dodao da predstavljaju "mali dio srpskog naroda koji je ostao da živi u Hrvatskoj".

- Imate jedinstvenu priliku da budete prvi dio srpskog naroda koji će prekinuti taj nesporazum između njega (srpskog naroda) i Evrope. Ovoj zemlji su potrebne promjene - rekao je Pupovac.

Pupovac je rekao i da je "jugoslovenski antifašizam" bio "istinska revolucija otpora prema tadašnjem snažnom evropskom fašizmu koji i danas prijeti Evropi i malim narodima".

Govoreći o uništavanju plakata SDSS i govoru mržnje na njima, rekao je da su izašli na ove izbore nasuprot onima koji im danas šalju takve poruke, misleći da će se uplašiti i sakriti u "mišju rupu", prenio je Tanjug.