latinica  ћирилица
26/05/2019 |  16:02 ⇒ 27/05/2019 | 14:17 | Autor: RTS

Lavovska borba nedovoljna za pobjedu Tipsarevića

Srpski teniser Јanko Tipsarević poražen je na startu Rolan Garosa od bugarskog tenisera Grigora Dimitrova sa 3:2 u setovima (6:3, 6:0, 3:6, 6:7, 6:4).
Јanko Tipsarević (foto: twitter.com/atp_tour) -
Јanko Tipsarević (foto: twitter.com/atp_tour)

Rovovska borba do posljednjeg atoma snage odigrala se u meču Tipsarevića i Dimitrova, a nakon više od tri sata tenisa slavio je bugarski predstavnik. Tipsarević, uprkos povredi, natjerao je protivnika da na najteži mogući način zaradi svaki poen i pobjedu.

Јanko Tipsarević je nakon samo 56 minuta gubio sa 2:0 u setovima i činilo se da će Dimitrov više nego lako trijumfovati. Ipak, srpski teniser je u nastavku pružao nevjerovatan otpor i lavovsku borbu, izjendačio na 2:2 u setovima, ali nije imao snage i koncentracije da kompletira preokret.

Prvi set obilježili su brejkovi na obe strane, nakon uvodnih osvojenih servis gemova, nijedna teniser nije uspio da odbrani svoj servis, pa je rezultat bio 3:3. Prvi kome je to uspjelo bio je Dimitrov, koji je potom došao do brejka i osvojio set sa 6:3.

U drugom setu viđena je dominacija Dimitrova koji nije izgubio gem. Potpuno se raspadala igra Tipsarevića u tom trenutku, a Јanko se žalio i na povredu noge.

Srpski teniser rešio je da rizikuje i nastavi meč i to u još jačem ritmu. Nakon razmjene gemova na startu, Јanko dolazi do brejka i prednosti koju održava do kraja seta - 6:3.

Četvrti set doneo je možda i najviše drame. Tipsarević je napravio i potvrdio brejk i poveo sa 4:2. Pri rezultatu 5:3, Јanko nije iskoristio set loptu, nakon čega je uslijedio povratak Dimitrova, koji je izborio taj-brejk. U tom dijelu igre bolje se snašao Tipsarević, izborivši peti, odlučujući set.

Dugo se igralo bez brejka u petom setu, pa je rezultat bio 4:4. Dimitrov je do brejka došao u devetom gemu, poveo sa 5:4, da bi u narednom na svoj servis uspio da trijumfuje.

Naredni protivnik Dimitrova biće Marin Čilić koji je sa 3:0 savladao Fabijana.