latinica  ћирилица
27/05/2019 |  21:01 ⇒ 21:12 | Autor: SRNA

Vukosavlje: U sanaciju centralne škole uloženo 34.000 KM

U sanaciju objekta Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Vukosavlju, čiji su učenici i nastavnici danas obilježili Dan škole, uloženo je 34.000 KM, od čega je kabinet predsjednice Republike Srpske obezbijedio 20.000 KM, a opština 14.000 KM, rekao je Srni načelnik Vukosavlja Borislav Rakić.
Dan Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Vukosavlju - Foto: SRNA
Dan Osnovne škole "Aleksa Šantić" u VukosavljuFoto: SRNA

- Prioritet u narednom periodu jeste proširenje objekta centralne škole, te rekonstrukcija i proširenje sportske dvorane koju koriste učenici ove i Srednje škole `Nikola Tesla`, kao i stanovnici Vukosavlja - naveo je Rakić.

Direktor škole Vesna Pašalić rekla je na svečanoj akademiji da su učenici i nastavnici škole koja nosi ime velikog srpskog pjesnika Alekse Šantića, između dva praznika ostvarili zapažene rezultate, kako u obrazovanju, tako i u vladanju i vanškolskim aktivnostima.

- Sredstvima opštine Vukosavlje i kabineta predsjednika Republike Srpske prošle godine sanirana je stolarija u centralnoj školi, što je, uz donacije nekoliko organizacija i pojedinaca u školskom namještaju i priboru, znatno poboljšalo uslove rada u centralnoj školi i dvije područne - navela je Pašalićeva.

Ona kaže da je u ovoj školskoj godini nastavu pohađalo 287 učenika, od kojih je 34 završilo deveti razred. Škola ima 52 zaposlenih.

Pašalićeva je dodala da će ove godine u prvi razred biti upisano 25 djece, što je za šest manje nego prošle godine.

Proslavi Dana škole prisustvovali su predstavnici Humanitarne organizacije "Srcem za Modriču" koji su rukovodstvu škole uručili video-projektor.

Potpredsjednik ove humanitarne organizacije Mitar Kršić kaže da je sredstva donirala "Optima grupa" - partner ove organizacije u projektu "Stvaramo zdrave navike kod djece".