latinica  ћирилица
10/06/2019 |  18:21 ⇒ 25/09/2019 | 15:18 | Autor: RTRS

Pripreme za snimanje kviza "Nauči se, čovječe" u završnoj fazi

Pripreme za snimanje jednog od najvećih projekata naše kuće, kviza "Nauči se, čovječe", koji radimo u saradnji sa ETM produkcijom i Republičkim pedagoškim zavodom, uz podršku Vlade Srpske, ulaze u završnu fazu. Autori i voditelji projekta su poznati glumci Nenad Okanović - Oki i Bojan Ivković - Boki.

Vrlo zanimljiv koncept kviza “Nauči se čovječe” zahtijeva od učesnika visok nivo znanja, ali i brojnih vještina. Iako izgledom, ova pažljivo osmišljena igra, podsjeća na dobro poznatu “Ne ljuti se čovječe”, suštinski se veoma razlikuju.

- To je igra koju smo za našu djecu osmislili Boki, ja i još dva naša prijatelja. Shvatili smo da ta igra može da preraste u jedan sjajan projekat. Mislim da unazad 30 godina u regionu nije ovako nešto viđeno - rekao je Nenad Okanović Oki.

Najvećem projektu, do sada realizovanom u studiju Radio Televizije Republike Srpske, prethodile su višemjesečne pripreme. Samo za postavljanje najsavremenije tehničke opreme potrebno je više od 100 ljudi.

- Kviz je rađen najsavremenijom tehničkom produkcijom - kada su u pitanju svjetlo, zvuk i slika u HD rezoluciji. Imamo 192 učesnika i preko 1.800 navijača - istakla je Snežana Ćuruvija, izvršni producent.

Kviz “Nauči se čovječe” ima mnogo veći značaj, zahvaljujući tome što omogućava nastavnicima da ovu igru nastave da koriste i kasnije u nastavi.

- Za igranje samo jednog kruga potrebno je minimum 64 pitanja. Zar to nije idealno da se i profesori uključe i da formiraju svoja pitanja i provjere znanje na jedan zabavan način - kaže Bojan Ivković Boki.

Snimanje kviza počinje za desetak dana.