latinica  ћирилица
11/06/2019 |  19:48 ⇒ 19:57 | Autor: infosrpska.ba

"Osnivači DNS-a poručili Radoviću da napusti stranku"

Nakon što je izgledalo da se DNS djelimično stabilizovao kao grom iz vedra neba desio se novi problem, piše portal Infosrpska.
Milan Radović -
Milan Radović

DNS su napustili odbornici Balaban, Јaćimović i Šibarević i prešli u DEMOS a vrlo brzo bi za njima mogli da krenu i neki predsjednici mjesnih odbora DNS-a nezadovoljni stanjem u DNS-u "koji već vrlo rado piju kafu sa ljudima iz DEMOS-a", navodi se u tekstu koji je objavio portal Infosrpska.

To je izazvalo i ogorčenje kod dobrog dijela starih članova koji traže da Milan Radović podnese ostavku zbog lošeg stanja u Gradskom odboru, ističe se u tekstu.

Infosrpska piše da oni Radovića smatraju odgovornim, jer nije obavljao konsultacije s odbornicima i dolazio do zajedničkih rješenja kao i da je samovoljno na poziciju načelnika Odjeljenja za strateško planiranje predložio Maju Јovanović što je za pomenuti trojac odbornika bilo apsolutno neprihvatljivo, a pogotovo bez ikakve konsultacije sa njima.

Zbog toga osnivači među koima prednjače Ostoja Barašin i Mira Popović, kao i Novo Grujić traže ostavku Milana Radovića i na mjesto predsjednika Gradskog odbora žele upravo da vide Miru Popović koja trenutno obavlja poziciju zamjenika predsjednika Gradskog odbora, saznaje Infosrpska.

Njih dvoje su krenuli u ozbiljnu kampanju i rade na lobiranju predsjednika Mjesnih odbora u ovom pravcu a prećutnu podršku su dobili i od Marka Pavića koji je spreman da Radovića zadrži na mjesu potpredsjednika dok bi mu "objasnio" da mu je i mjesto predsjednika Gradskog odbora mnogo obaveza i veliko opterećenje. Sam Radović ima namjeru da iz stranke otjera sve koji imaju ozbiljnu podršku baze a prvi na udaru biće upravo Novo Grujić, navodi se u tekstu.

Očito da za DNS predstoje crni dani jer se najavljuju novi prelasci iz DNS-a u DEMOS a barata se i sa podatkom da 17 odbornika DNS-a u cijeloj Rpublici Srpskoj pregovara s ljudima iz DEMOS-a a moguće je i da bude prelazaka čak i ove sedmice, zaključuje se u tekstu portala Infosrpska.