latinica  ћирилица
21/06/2019 |  15:21 ⇒ 15:51 | Autor: SRNA

Savjet za demografsku politiku: Promovisati porodicu

Članovi Savjeta za demografsku politiku Republike Srpske dogovorili su na današnjoj sjednici realizaciju kampanje koja bi imala za cilj promociju porodice i porodičnih vrijednosti.
Sjednica u Banjaluci - Foto: SRNA
Sjednica u BanjaluciFoto: SRNA

Na sjednici, kojoj je predsjedavala ministar porodice, omladine i sporta Srpske Sonja Davidović, razgovarano je i o mogućnosti usklađivanja rada i roditeljstva, stvaranju povoljnijih uslova za ostanak mladih i podsticanje rađanja na čemu će biti bazirane buduće mjere pronatalitetne politike.

Zaključeno je da bi, osim institucija, u realizaciju mjera populacione politike trebalo da bude uključen i privredni sektor, kako bi bili ostvareni najbolji rezultati, saopšteno je iz Ministarstva, porodice, omladine i sporta Srpske.

Davidovićeva je informisala članove Savjeta o aktivnostima realizovanim u koordinisanom radu sa kabinetom predsjednika Srpske, kao i o angažovanju Centra za demografska istraživanja, koji će do septembra predložiti konkretne mjere populacione politike.

Savjet za demografsku politiku informisaće Vladu Republike Srpske o realizovanim aktivnostima i planiranim mjerama populacione politike.