latinica  ћирилица
21/06/2019 |  16:02 ⇒ 20:00 | Autor: SRNA

Doboj: Zatvoren ugostiteljski objekat do dobijanja rezultata analize hrane

Inspekcijska služba Doboja izvršila je vanrednu inspekciju ugostiteljskog objekta u ovom gradu i zatvorila ga do dobijanja rezultata uzorkovane hrane za koju se smatra da je uzrok trovanja lica koja su zbog crijevne infekcije hospitalizovana u dobojskoj bolnici, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nezavisne novine su ranije objavile da je u pitanju jedna dobojska picerija.

Iz Službe za infektologiju Bolnice "Sveti apostol Luka" juče je zaprimljeno obavještenje u kojem se navodi da je u periodu od utorka, 18. juna, do četvrtka, 20. juna, hospitalizovano sedam lica sa simptomima crijevne infekcije, pri čemu je kod dva izolovana salmonela, a kod ostali se čekaju rezultati analize, navodi se u saopštenju.

Nakon prijema obavještenja, izvršen je vanredni inspekcijski pregled u restoranu u kojem su pacijenti naveli da su konzumirali hranu.

Načelnik Službe za infektologiju dobojske Bolnice "Sveti apostol Luka" Svjetlana Adžić rekla je ranije novinarima da je ova ustanova u protekla tri dana hospitalizovala 15 pacijenata koji su konzumirali hranu iz jednog ugostiteljskog objekta, a do sada je kod dva pacijenta izolovana salmonela.

Adžićeva je navela da su preduzete sve dijagnostičko-terapijske mjere radi adekvatnog zbrinjavanja pacijenata.