latinica  ћирилица
25/06/2019 |  11:08 ⇒ 17:01 | Autor: RTRS

Cvijanović u SAD: Dobra saradnja Srpske i Merilenda u oblasti zdravstva (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je u okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama sa državnim sekretarom Merilenda, DŽonom Vobensmitom i predsjednicom Doma delegata savezne države Merilend, Adrian DŽons.

Sagovornici su ocijenili da postoji mogućnost, kao i zajednički interes, da se saradnja Srpske i Merilenda podigne na viši nivo, posebno u oblasti zdravstva, obrazovanja i zaštite životne sredine.

Foto: RTRS

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom dobrom saradnjom Srpske i Merilenda u oblasti zdravstva, a koja se temelji na osnovu protokola o saradnji koji su potpisali Univerzitetska bolnica DŽon Hopkins i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Foto: RTRS

Tokom sastanka sa zvaničnicima Merilenda, predsjednica Republike Srpske je istakla da je BiH decentralizovana zemlja, te da je pretpostavka njenog funkcionisanja i političke stabilnosti saradnja različitih nivoa vlasti, kao i legitimno predstavljanje sva tri konstitutivna naroda na zajedničkom nivou.

Foto: RTRS

Nakon sastanka, državni seketar Vobersmit upoznao je predsjednicu Srpske sa istorijom i tradicijom Merilenda, kao i sa upravljanjem i načinom odlučivanja u ovoj američkoj saveznoj državi, saopšteno je iz Kabineta predsjednice.

Foto: RTRS