latinica  ћирилица
27/06/2019 |  09:12 ⇒ 09:34 | Autor: SRNA

Vučić pozvan na sastanak Srba iz regiona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predstavnike Srba iz Crne Gore na sastanak sa Srbima u regionu sutra u Kraljevu, izjavio je za Srnu predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović.
Aleksandar Vučić (Foto:Tanjug:/Dimitrije Gol) -
Aleksandar Vučić (Foto:Tanjug:/Dimitrije Gol)

Vuksanović je podsjetio da je nedavno u otvorenom pismu obavijestio Vučića o sve težem položaju Srba u Crnoj Gori i o tome da vlast u Podgorici planira donošenje zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim se želi oduzeti imovina Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

On je naveo da je u Vučićevom pozivu naznačeno prisustvo svečanoj Vidovdanskoj akademiji koja se svake godine održava u Kraljevu, nakon koje su predviđeni razgovori Vučića sa predstavnicima Srba iz regiona.

Na svečanu akademiju u Kraljevu pozvani su i drugi predstavnici Srba u Crnoj Gori, lideri Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Ujedinjene Crne Gore i Socijalističke narodne partije i Matice srpske društva za Crnu Goru.

- Prije akademije predviđeno je svečano otvaranje civilno-vojnog aerodroma Lađevci kod Kraljeva. Aerodrom bi trebalo da otvori Vučić, a trebalo bi da prisustvuju i Srbi iz regiona, kao i Srbi iz Crne Gore - precizirao je Vuksanović.