latinica  ћирилица
05/07/2019 |  14:04 ⇒ 14:56 | Autor: RTRS

Cvijanović - Matejić: Podrška saradnji univerziteta Srpske i Kosmeta (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa dekanesom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici Suzanom Matejić.
Škrbić i Matejić kod predsjednice Srpske - Foto: RTRS
Škrbić i Matejić kod predsjednice SrpskeFoto: RTRS

Na sastanku, kojem je prisustvovao rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci Ranko Škrbić, razgovarano je o unapređenju saradnji između univerziteta u Republici Srpskoj i južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

Cvijanovićeva je ovom prilikom izrazila punu podršku svim vidovima saradnje i povezivanja između Republike Srpske i Kosova i Metohije, te pozdravila potpisivanje Sporazuma o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji između Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, koje je danas upriličeno na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Sagovornici su istakli da obrazovanje i nauka treba da povezuju studente i nastavni kadar, a naročito one koje imaju isto pismo, jezik i kulturu.

Matejić kod predsjednice Srpske Željke Cvijanović (Foto: RTRS)