latinica  ћирилица
09/07/2019 |  13:44 | Autor: SRNA

Dačić: Pogršeno interpretirana izjava Borisova o Kosmetu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je sa ministrom spoljnih poslova Bugarske Ekatarinom Zaharijevom danas razgovarao o nedavnim nesporazumima na relaciji Beograd-Sofija do kojih je došlo zbog pogrešne interpretacije izjave bugarskog premijera Bojka Borisova o Kosmetu.
Ivica Dačić (Foto: Anadolija) -
Ivica Dačić (Foto: Anadolija)

On je naglasio da je sa Zaharijevom danas na marginama sastanka ministara spoljnih poslova država učesnica OEBS-a u Visokim Tatrama analizirao ono što je Borisov stvarno rekao i da to suštinski mijenja ono što je preneseno.

- Tako da ja mislim da smo sada razjasnili sve detalje i to je veoma značajno za naše odnose - rekao je Dačić.

On je naglasio da je bilo pogrešne interpretacije na obje strane, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

- Očigledno je da i u Bugarskoj nisu shvatili na šta sam ja imao primedbe kad sam govorio. Mislili su da ja napadam Borisova zbog onoga kako je, zaista, rekao, a ne zbog interpretacije u našim medijima", pojasnio je Dačić.

Prema njegovim riječima, posebno je dolilo ulje na vatru to što je premijer samopoglašenog Kosova Ramuš Haradinaj podržao ono što je rekao Borisov i ispalo je da je Bugarska stala na stranu samoproglašenog Kosova.

- Veoma je bitno da se otklone nesporazumi i kao što je Borisov rekao - idemo dalje. Pozdravljam ga i želim da idemo dalje čvrsto držeći stranu jedni drugima i imajući puno razumevanja za sve probleme - istakao je Dačić nakon sastanka sa Zaharijevom.