latinica  ћирилица
11/07/2019 |  16:30 ⇒ 16:30 | Autor: SRNA

Putin: Spremni smo na bilo kakvu vrstu razgovora

Moskva je spremna na bilo kakvu vrstu razgovora sa Ukrajinom, ali neophodno je da bude formirana nova administracija u Kijevu, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.
Vladimir Putin  (Foto: PriScr/youtube.com) -
Vladimir Putin (Foto: PriScr/youtube.com)

- Nikad nismo odbijali nijednu vrstu razgovora, uključujući i proširenje Normandijskog procesa - rekao je Putin, odgovarajući na novinarsko pitanje o inicijativi ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog da se održi sastanak u kojem će učestvovati lideri SAD, Velike Britanije, Francuske i Njemačke.

Prema Putinovim riječima, prvo je neophodno izvršiti temeljne pripreme za samit Normandijskog procesa, potom biće jedino moguće razgovati o raznim temama nakon formiranja nove ukrajinske administracije i da, kao posljednje, ne zna kako će reagovati ostali učesnici Normandijske četvorke.

Ruski lider je podsjetio da će britanski premijer Tereza Mej uskoro otići sa funkcije i da se ne zna da li će ona prihvatiti takvu pozivnicu, ali da nije poznato ni reagovanje SAD, Njemačke i Francuske.

On je dodao da Moskva nikada nije odbila gradnju kontakta koji je razuman, tako da bi inicijativa Zelenskog mogla biti zanimljiva.

Ukrajinski predsjednik je prije nekoliko dana sugerisao da bi mogao da se sretne sa ruskim liderom u Minsku uz posredovanje SAD, Velike Britanije, Njemačke i Francuske.

Zelenski je izrazio uvjerenje da bi predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku bilo drago da im bude domaćin u Minsku.