latinica  ћирилица
15/07/2019 |  15:13 ⇒ 15:13 | Autor: RTRS

Tegeltija najavio krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja

Milan Tegeltija, predsjednik VSTS-a BiH, reagovao je danas na Fejsbuku na optužbe bivšeg policajca Borislava Radovanovića da je za potrebe imenovanja na pravosudne funkcije upotrijebio lažnu diplomu Pravnog fakulteta.
Milan Tegeltija - Foto: RTRS
Milan TegeltijaFoto: RTRS

Ove optužbe iznio je Radovanović i podnio krivičnu prijavu protiv Tegeltije.

Predsjednik VSTV-a je sve demantovao:

Njegov status objavljujemo u cijelosti:

- Iako je besmisleno bilo kako komentarisati navode izvjesnog gospodina Radovanovića i tako davati na važnosti njegovim koještarijama i besmislicama koje su plod njegove mašte i kao takve više nego smiješne, radi javnosti koja bi ovakvim besmislicama mogla biti dovedena u zabludu reći ću ipak da sam Pravni fakultet u Banjaluci upisao 1990./1991. godine, a diplomirao na istom u školskoj 1995./1996. godine, u junskom ispitnom roku kao prvi diplomirani pravnik iz moje školske generacije koja je na prvoj godini brojala oko 500 studenata.

Svi podaci o mom studiranju dostupni su u studentskoj službi Pravnog fakulteta u Banjaluci i, ukoliko je to potrebno, ja dajem odobrenje svakom ko je zainteresovan da izvrši uvid u moj studentski dosje u studentskoj službi Pravnog fakulteta u Banjaluci. Prema tome kako je izvjesni gospodin Radovanović povodom toga podnio krivičnu prijavu protiv mene s očitom namjerom da na osnovu ovakvih lažnih navoda prouzrokuje krivični postupak protiv mene, a kako se radi o očito lažnom prijavljivanju, nakon što nadležno tužilaštvo izvrši potrebne provjere i odluči o toj prijavi, istom će tužilaštvu biti upućena krivična prijava za krivično djelo lažno prijavljivanje protiv podnosioca ove krivične prijave izvjesnog gospodina Borislava Radovanovića – napisao je Tegeltija.

Izvor: Vijesti.ba / Avaz