latinica  ћирилица
17/07/2019 |  10:12 ⇒ 13:34 | Autor: SRNA

MUP dostavio Tužilaštvu izvještaj protiv četvorice uhapšenih u akciji "Unikat"

Uprava MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet dostavila je banjalučkom Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv Danijela Trninića /36/ iz Hrvatske Kostajnice, te Sanela Šeranića /32/, Nenada Dragišića /30/ i Deana Đajića /29/ iz Banjaluke, uhapšenih u policijskoj akciji na području Banjaluke u kojoj su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju skanka.

Izvještaj protiv ovih lica podnesen je zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Protiv Šeranića i Trninića izvještaj je podnesen i zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su sprovedeni na ispitivanje u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, nakon čega će tužilac odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obaviještena.

Oni su osumnjičeni da su na više lokacija na području grada Banjaluka i opštine Laktaši napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj skanka.

Prilikom pretresa objekata koje su koristili od osumnjičenih je oduzeto oko 900 stabljika indijske konoplje, oružje, te veći iznos novca u različitim apoenima i valutama i drugi predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje krivičnih djela.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru zajedničke akcije "Unikat" Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banjaluka.

Povezane vijesti:

Uhapšeni u akciji "Unikat" predati Tužilaštvu

Akcija "Unikat": Uhapšenima za proizvodnju droge oduzeto oko 70.000 KM (FOTO)

Banjaluka: Otkrivena velika laboratorija za proizvodnju skanka (FOTO)