latinica  ћирилица
21/07/2019 |  12:03 ⇒ 20:52 | Autor: SRNA

Cvijanovićeva u Šipovu: Kombi za učenike i temelji za sportski kamp (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u posjeti opštini Šipovo.

Tokom ove posjete, predsjednica je obradovala učenike i nastavnike Osnovne škole "Rade Marjanac" iz Strojica.

Cvijanovićeva je uručila ključeve novog kombi vozila za prevoz učenika i nastavnika ove škole, te ovom prilikom istakla da joj je drago što je za te potrebe izdvojila sredstva iz budžeta Predsjednika. Za novo kombi vozilo izdvojeno je  50.000 KM.

- Cilj je da djeca bezbjedno stignu do škole, a roditelji da manje brinu - naglasila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva u posjeti Šipovu

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač rekao je da je kombi prijeko potreban za odvijanje nastave i zahvalio se predsjednici u ime učenika i građana Šipova.

Direktor škole Mirko Piljić rekao je da imaju 62 učenika, a da veliki broj đaka i nastavnika putuje.

- Mi smo škola na točkovima, jer je malo djece u blizini škole u Strojicama. Zato je važan prevoz, koji je naš gorući problem. Ovom prilikom zahvaljujem predsjednici i načelniku opštine što rješavaju za nas važna pitanja - rekao je Piljić.

Nakon toga, Cvijanovićeva je položila i kamen temeljc za izgradnju sportskog kampa "Stevan Marković". Cvijanovićeva je zajedno sa načelnikom opštine Šipova Milanom Kovačom položila kamen temeljac za izgradnju sportskog kampa "Stevan Marković" na lokaciji Topole.

U ovaj kamp će po osnovu ranije donacije Vlade Srbije biti uloženo oko 200.000 KM.

Cvijanovićeva je u obraćanju poručila da će uvijek podržavati pozitivne stvari poput ove s ciljem da kamp postane jedan od republičkih prioriteta i služi sportistima i omladini da postižu što bolje rezultate.

- Ponosna sam na ovaj kamp i cilj je da se odužimo ljudima poput Stevana Markovića koji su nas zadužili i život dali za Srpsku. Isto tako važno je da zadržimo ljude u Šipovu i svim drugim gradovima i mjestima Srpske - rekla je u obraćanju Cvijanovićeva.

Ona je rekla novinarima da je početak realizacije projekta sportskog kampa nastavak realizacije projekata republičke vlasti i lokalnih zajednica.

Cvijanovićeva položila kamen temeljac za Sportski kamp

- Institucije i Vlada Srpske su u opštinu Šipovo po raznim osnovama do sada uložile oko 35 miliona KM, a samo lani 650.000 KM u lokalnu putnu infrastrukturu. Za donatorska sredstva Srbije, koja su stigla na našu inicijativu, zahvalna sa rukovodstvu te zemlje - navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će institucije Srpske podržati dalji razvoj kampa, jer je cilj da zaživi i bude na dobrobit sportistima.

"Ovdje imamo regionalni potencijal i tradiciju kada je riječ o borilačkim sportovima, pa i raftingu. Biće tu realizovano još dobrih projekata, poput školskih i onih na planu putne komunikacije", najavila je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač rekao je da je ovo kamp za borilačke vještine koji će biti pored rijeke Plive, u predivnom prirodnom ambijentu u Pljevi.

"Tu će biti i rafting klub. Takav kamp, u kome će se vježbati i džudo, ne postoji na ovim područjima. Cilj je da u narednom peridou razvijemo smještajne kapacitete kampa, a kamp nosi ime Stevana Markovića, istaknutog sportiste, džudiste i policajca koji je stradao u proteklom ratu", rekao je Kovač.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su kandidat SNSD-a za predsjedavajućeg Savjeta ministra Zoran Tegeltija, načelnici okolnih opština i brojni građani Šipova.

Cvijanovićeva je u okviru posjete Šipovu, ranije sa načelnikom Kovačem, dočekala raftere koji su učestvovali u "Plivskoj regati", koja se organizuje u okviru "Dana Šipova".