latinica  ћирилица
22/07/2019 |  11:15 ⇒ 12:22 | Autor: RTRS

Brod: Građevinski radovi na infrastrukturnim objektima

U Brodu u toku građevinski radovi na infrastrukturnim objektima. Počela je izgradnja i rekonstrukcija putne mreže, vodovodnog i kanalizacionog sistema, a uskoro će biti i završen i vodoodbrambeni sistem.

Sredstva je obezbijedila Vlada Srpske i opština Brod.

Izgradnja obilaznice najobimniji je građevinski posao u Brodu, jer će time biti smanjene saobraćajne gužve u gradu, tvrde mještani mjesne zajednice Rika.

Već šestu godina traju saobraćajne gužve, otkada je Carinski terminal sa Hrvatskom, skoro u centru grada, i mjestu na kojem povezuje Derventu iz pravca Rafinerije Brod.

- Upravo zahvaljujući investiciji Vlade Republike Srpske od milion i 580.000 maraka rješava ovo pitanje na opšte zadovoljstvo Brođana koji će dobiti savremenu, modernu saobraćajnicu koja će rasteretiti granični prelaz i stvoriti koliko- toliko normalne uslove za odvijanje saobraćaja i život Brođana - rekao je Ilija Јovičić načelnik Broda.

Počeli su i radovi ne saobraćajnici koja povezuje istočni dio grada sa novoizgrađenom tržnicom.

- Radovi su u toku na ulici od velikog naselja Skele prema Gradskoj pijaci, prema centru grada koji finansira u cjelosti Vlada Srpske u iznosu od 208.000 KM - dodao je načelnik Broda.

U toku su završni radovi na izgradnji novog vodovoda dužine 15 kilometara, a tokom sezone biće okončani i radovi na vodoodbrambenom sistemu.