latinica  ћирилица
22/07/2019 |  11:36 | Autor: RTRS

U alkoholisanom stanju vrijeđao policijske službenike i oštetio službeno vozilo

Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banjaluka, lišili su slobode M.V. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari" i prekršaj "Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija". 
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU Banjaluka - Foto: RTRS
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU BanjalukaFoto: RTRS

- Tokom obavljanja redovih poslova i zadataka, pomenutog dana, oko 19.30 časova, u mjestu Stričići, tokom održavanja sabora, M.V. je u alkoholisanom stanju prišao policijskim službenicima, vrijeđao ih, insistirao da se udalje, a zatim rukom razbio prednje vjetrobransko staklo na službenom putničkom automobilu pežo - navodi se u saopštenju PU Banjaluka,.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv M.V. dostavi izvještaj za krivično djelo "Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari", a dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka, je saopštio da se lice prekršajno sankcioniše uručivanjem prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru (Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija).