latinica  ћирилица
22/07/2019 |  12:00 ⇒ 14:33 | Autor: RTRS

Šeranić: Djeca sa oduševljenjem prihvatila boravak u Bečićima

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić posjetio je u Bečićima djecu koja se nalaze na ljetovanju u okviru programa "Socijalizacija djece Republike Srpske - 2019".

Realizacija projekta, u okviru kojeg će 1.800 mališana iz cijele Republike Srpske u 14 smjena ljetovati u Bečićima, počela je 20. maja.

Projekat realizuje Јavni Fond za dječiju zaštitu, uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

U crnogorskom ljetovalištu trenutno boravi 138 djece sa Han Pijeska i Pala, kao i iz Milića, Prijedora, Rogatice i Čajniča.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je za RTRS da su djeca sa oduševljenjem prihvatila boravak u Bečićima. 

- Za njih boravak ovdje znači mnogo, ali isto tako znači i njihovim porodicama, a to je put koji je najvažniji i kojim treba da idemo, da sačuvamo porodicu - rekao je Šeranić.

Šeranić je ocijenio da je to jedan od najuspješnijih projekata u kojem učestvuju institucije i organizacije, koje nesebično doprinose da mališani budu zadovoljni.

- Upravo po djeci, koja se toliko dobro osjećaju ovdje, druže, ali i stiču nova znanja, može se vidjeti koliko je ovaj projekat uspješan - rekao je Šeranić novinarima u Bečićima.

Podsjetio je da je ovo projekat koji traje od 2002.godine kao i da projekat Vlčada u potpunosti podržava. 

- U ovoj godini Projekat se realizuje kroz 14 smjena, u periodu od 20. maja do 21. septembra, a priliku za besplatno ljetovanje u ovoj godini dobilo je oko 1.800 mališana - rekao je Šeranić. 

Istakao je da djeca u potpunosti prihvataju ovaj projekat i rado učestvuju u njemu.

- Ono što je važno istaći je da projekat čini jedan aspekt socijalne uključenosti iz razloga što djeca iz različitih kategorija i slojeva društva , ne razlikujući nikoga dolaze ovdje. Imamo najtalentovaniju djecu, djecu iz zgroženih porodica, djecu koja su ometana u razvoju i svi oni zajedno učestvuju u programu i raznim aktivnostima - naveo je resorni ministar.

Projekat Vlade Republike Srpske "Socijalizacija djece Republike Srpske" ima za cilj da zadovolji razvojne potrebe djece, razvije osjećaj empatije i pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmiše dječije potencijale.