latinica  ћирилица
22/07/2019 |  13:09 ⇒ 13:10 | Autor: SRNA

Radović: Projekat socijalizacije djece ostvaruje ciljeve

Ombudsman za djecu Republike Srpske Dragica Radović ocijenila je da projekat socijalizacije djece, u okviru kojeg mališani iz Republike Srpske svake godine ljetuju u Crnoj Gori, u potpunosti ispunjava svoje ciljeve, afirmiše dječije potencijale i mališanima omogućava da razviju osjećaj pripadnosti vršnjačkoj grupi.
Ombudsman za djecu Republike Srpske Dragica Radović - Foto: SRNA
Ombudsman za djecu Republike Srpske Dragica RadovićFoto: SRNA

Radovićeva, koja je danas posjetila osmu grupu dječaka i djevojčica koji borave na ljetovanju u Bečićima u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske 2019", istakla je da mališani imaju priliku da učestvuju u brojnim aktivnostima i na taj način afirmišu svoje potencijale.

- U okviru ove smjene ljetuje 138 djece iz Milića, Han Pijeska, Pala, Prijedora, Rogatice i Čajniča. Ali, bez obzira iz koje su opštine, evidentno je da među djecom vlada prijateljstvo, pozitivna i radna atmosfera - rekla je Radovićeva Srni.

Ona je pohvalila organizatore koji se svake godine trude da projekat bude sveobuhvatniji i sadržajniji i uklanjaju bilo kakve nedostatke, ukoliko do njih dođe.

- Osnovni ciljevi projekta su pružanje podrške ujednačavanju uslova za zadovoljavanje razvojnih potreba djece i kvalitetniji psihofizički razvoj onih iz disfunkcionalnih porodica, zatim sa poteškoćama u razvoju, te talentovanih mališana - rekla je Radovićeva.

Radovićeva je napomenula da oko 60 odsto djece, koja su učesnici ovog projekta, prvi put borave na moru, ističući da je evidentno da se postižu svi efekti socijalizacije.

Projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske 2019" realizuje Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

U ovoj godini Projekat se realizuje kroz 14 smjena, od 20. maja do 21. septembra, a priliku za besplatno ljetovanje ukupno je dobilo 1.800 mališana.