latinica  ћирилица
22/07/2019 |  13:14 ⇒ 16:10 | Autor: SRNA

Čvrsta podrška Moskve u očuvanju integriteta i suvereniteta Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivno pismo od novoimenovanog ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je prenio pozdrave ruskog predsjednika Vladimira Putina i naglasio da Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, uz poštovanje Rezolucije 1244 i međunarodnog prava.
Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan Harčenko - Foto: Twitter
Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan HarčenkoFoto: Twitter

On je naveo da mu je velika čast i izazov da radi u Srbiji, jer dolazi u zemlju koja ima stabilne odnose strateškog partnerstva sa Rusijom, naglasivši da je velika prednost i lični odnos dubokog povjerenja između dvojice predsjednika, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

Ruski ambasador je Vučiću uručio poziv Putina da učestvuje u proslavi 75 godina od pobjede u Velikom otadžbinskom ratu u Moskvi 9. maja naredne godine.

Vučić je rekao da poziv predstavlja ogromnu čast za njega lično, ali i za srpski narod, koji je strahovito patio pod fašističkom čizmom i koji mu se hrabro suprotstavljao sa ruskim i drugim slobodarskim narodima.

On je naglasio da je izuzetna čast što je Putin imenovao upravo Bocan-Harčenka za ambasadora u Srbiji, jer to pokazuje pažnju koju pridaje Srbiji.

Predsjednik Srbije je zamolio ruskog ambasadora da prenese pozdrave Putinu i istakao da se ponosi dobrim odnosima sa Rusijom, kao i odličnim ličnim odnosima sa Putinom koji je, kako je naglasio, najzaslužniji za sve bolje srpsko-ruske odnose u svim oblastima.

Vučić je sa Bocan-Harčenkom, kao izvanrednim poznavaocem regiona, razgovarao o zastoju dijaloga Beograda i Prištine, kao i o drugim kretanjima na Balkanu, izrazivši zabrinutost zbog situacije na Kosovu i Metohiji i teškog položaja srpskog naroda u južnoj srpskoj pokrajini.