latinica  ћирилица
22/07/2019 |  14:16 | Autor: SRNA

Novi Grad: Počeo peti košarkaški kamp

U Novom Gradu je danas počeo besplatni košarkaški kamp u čijem radu učestvuje više od 200 dječaka i djevojčica iz ove i susjednih opština.
Novi Grad: Košarkaški kamp - Foto: SRNA
Novi Grad: Košarkaški kampFoto: SRNA

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da je ovo jedna od 19 manifestacija koje se organizuju povodom Dana opštine - Petrovdana.

- Kontinuitet rada kampa pokazuje rezultate jer je prve godine bilo oko 70 djece, a ove godine više od 200. Osim toga, sa djecom rade kvalitetni treneri koji će im pomoći da savladju vještine ovog sporta i napreduju u karijeri - rekao je Drljača.

Predsjednik Košarkaškog kluba "Sloboda 73" Milan Božić kaže da se rad kampa održao zahvaljujući podršci opštine Novi Grad.

- O rezultatima rada govori i činjenica da je Sloboda 73 obezbijedila plasman u Prvu ligu Republike SRpske - istakao je Božić.

Trener Dragan Višnjevac rekao je da se u Novom Gradu organizuje jedini košarkaški kamp u regionu.

- Imamo kompletan program koji je usmjeren na individualnu obuku. Prije podne radićemo treninge, a popodne takmičenja - naveo je Višnjevac.

Osim Višnjevca, sa djecom rade treneri Mirko Meilović iz beogradskog Košarkaškog kluba As basket, Nenad Ćuk iz kluba Sloboda iz Tuzle, Saša Vasiljević koji je bivši reprezentativac BiH i Ivica Blažević iz zagrebačke Cedevite.

Osim dječaka i djevojčica iz novogradskih košarkaških klubova, u kampu su mladi košarkaši iz Prijedora, Kozarske Dubice, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe i Šipova.

Učesnici kampa će do petka, 26. jula, raditi u sportskoj dvorani, sali Osnovne škole "Vuk Karadžić" i terenu Košrakaškog kluba Sloboda 73.

Košarkaški kamp su podržali Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i opština Novi Grad.