latinica  ћирилица
22/07/2019 |  18:55 ⇒ 18:55 | Autor: B92

Real za Pogbu nudi 150 miliona i Bejla

Madridski velikan Real učiniće sve što može kako bi se otarasio Gareta Bejla.
Pol Pogba (Foto: thesun.ie) -
Pol Pogba (Foto: thesun.ie)

Bejlova budućnost više nije pod znakom pitanja, nakon što je trener Reala Zinedin Zidan rekao "da on mora da ode iz kluba".

Kako prenosi španski AS, Real je spreman da Mančester Јunajtedu plati 150 miliona evra za Pola Pogbu, ukoliko "crveni đavoli" prihvate da zauzvrat dobiju i Bejla.

Razlog zbog kojeg "kraljevskom klubu" nije lako da proda Bejla su njegova ogromna primanja – čak 14,5 miliona evra neto po sezoni.

Realovo interesovanje za Pogbu nije novitet i o njemu se priča još prije nego što je došao na Ostrvo, ali je do sada problem pravila visoka otkupna klauzula koju je postavio Јunajted.

Real je, prema navodima britanskih medija, dobio ponudu od kineskog Guana od 1,1 milion evra nedjeljno, odnosno godišnje skoro 60 miliona.

Mogućnost Pogbinog odlaska iz Јunajteda "potpalio" je njegov agent Mino Rajola, rekavši "da svi u klubu znaju da Pol želi da ode i da se na tome intenzivno radi".

Madriđani su potpuni remont ove sezone započeli dovođenjem Rodriga (45 miliona evra), Ferlanda Mendija (48 miliona), Edera Militaa (50 miliona), Luke Јovića (60 miliona) i Edena Azara (100 miliona), ali se tu ne očekuje kraj njihovog prelaznog roka.