latinica  ћирилица
07/08/2019 |  17:10 | Autor: RTS

Milošević: Malatija najvažniji meč ove jeseni

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da će njegov tim u meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Malatije imati pravi test i da je u pitanju najvažniji duel ove jeseni.
Savo Milošević (Foto: www.mc.rs) -
Savo Milošević (Foto: www.mc.rs)

- Stalno sam ponavljao pred utakmice koje smo odigrali da je najvažnije da su svi zdravi. Pred ovu utakmicu imamo problem i ako ostavimo po strani povredu Nemanje Miletić sve ostalo je dobro. Ekipa je spremna, radimo na detaljima koji mogu da nam donesu prednost. Vjerujem da možemo da dignemo nivo igre i to je suština početak sezone. Trebalo bi da smo u dobroj takmičarskoj formi, tu vidim nasu malu prednost u odnosu na rivala kome još nije počelo takmičenje u prvenstvu - rekao je Milošević. 

On je istakao i da su Malatiju pratili od trenutka kada su saznali da im je potencijalni rival i da raspolažu sa svim informacija koje su potrebne da spreme taktiku za meč.

- Za nas je ovo utakmica od ogromnog značaja, kako ekonomskog, tako takmičarskog, najbitnija u prvom dijelu sezone, sve do decembra. Malatija je tipičan predstavnik turskog fudbala. Ekipa posjeduje veliki kvalitet. Matalija je bila treća u turskoj ligi, pokazala konstantnost celoj sezoni. Agresija koju ima Malatija nam najmanje odgovara", rekao je Milošević.

On je istakao da će susret sa Malatijom biti pravi test za njegov tim.

- Ovo će biti najbolji test koji ćemo imati. Dosadašnji protivnici nisu uspjeli da nas ugrože. Znam mogućnosti ove ekipe, vjerujem da ova ekipa može da igra 30-40 odsto bolje. Nadam se da sutra možemo da izvučemo maksimum u ovom momentu i da će to biti dovoljno protiv Malatije.

Trener "crno-bijelih" ponovio je da će najnovije pojačanje Takuma Asano biti u konkurenciji za sastav.

Prvotimac Partizana Bojan Ostojić istakao je da u ekipi vlada dobra atmosfera i da to donosi dobre rezultate.

- Јedini problem koji imamo je povreda Nemanje Miletića. Јa kao njegov saigrač se nadam da će da stisne zube izađe na teren. Malatija je ozbiljna ekipa i drugačcija od svih sa kojima smo igrali. Radujem me to što iz utakmice u utakmicu igramo bolje. Maksimalno ćemo da gledamo sebe i da se spremimo jer znamo šta nam ta utakmica donosi - rekao je Ostojić.

On je dodao da je cilj da Partizan sutra sačuva svoj gol, kao i da se nada velikoj podršci navijača.

Utakmica između Partizana i Malatije igra se sutra od 21 sat na stadionu u Humskoj.