latinica  ћирилица
07/08/2019 |  18:49 | Autor: SRNA

DF: Bez učešća u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva

Demokratski front neće učestvovati u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Crne Gore, saopšteno je iz tog političkog saveza.
Demokratski Front - Foto: ilustracija
Demokratski FrontFoto: ilustracija

Iz DF-a su naveli da neće prisustvovati sastanku potpisnika Sporazuma o budućnosti, koji organizuje pokret "Odupri se", jer je on, kako smatraju, neprikladan u ovom trenutku.

- Nakon što su 31. jula Demokrate i Demokratska partija socijalista zajedničkim dogovorom i usaglašavanjem amandmana u potpunosti obesmislili Sporazum o budućnosti, koji je potpisalo 39 poslanika, smatramo da je ovakav sastanak neprikladan datom trenutku i neugodnoj situaciji u koju su nas dovele Demokrate - navodi se u saopštenju.

Iz DF-a su poručili da su ostali dosljedni javno datoj riječi i stavljenom potpisu na tekst Sporazuma i da zbog toga neće učestvovati u radu radne grupe za izborno zakonodavstvo.

- DF neće, kroz bilo koji drugi vid akcija, učestvovati u tajnim i javnim dilovima sa DPS-om, što je, nažalost, izgleda postao obrazac političkog konvertitstva i izdaje opozicionog biračkog tijela - naveli su iz DF-a.

Pokret "Odupri se" legitimitet je crpio iz građanskih protesta na kojima se iskazivalo nezadovoljstvo aktuelnom društveno političkom situacijom.

- Nažalost, ovi protesti gotovo da su se ugasili, zato smatramo veoma korisnim njihovo oživljavanje od strane pokreta "Odupri se". Time bi se vratila nada da je moguće prevazići tešku situaciju u koju smo svi zapali zbog dilova dijela, sada već bivše, opozicije sa DPS-om - navodi se u saopštenju DF-a.