latinica  ћирилица
07/08/2019 |  21:16 ⇒ 21:22 | Autor: SRNA

Sa vlastima o unapređenju položaja radnika

Učesnici Sabora Konfederacije sindikata Republike Srpske zatražili su danas sastanke sa svim predstavnicima vlasti s ciljem poboljšanja položaja i rješavanja nagomilanih problema radnika u Srpskoj.
Konfederacija sindikata Republike Srpske - Foto: SRNA
Konfederacija sindikata Republike SrpskeFoto: SRNA

Sa Sabora u Banjaluci, na kome je usvojena deklaracija Konfederacije sindikata, zatraženo je da se razgovara i o zaustavljanju odliva kvalitetne radne snage.

- Cilj je Srpsku učiniti dobrim mjestom za rad, život i stvaranje - rekao je predsjednik Konfederacije Željko Tepavčević i dodao da će o sadržaju deklaracije javnost biti upoznata nakon objedinjavanja svih zahtjeva sa preciznim rokovima za njihovu realizaciju.

U saopštenju ovog sindikata je ponovljeno da je na održanom Saboru usaglašeno da se Vladi Srpske, najodgovornijim institucijama, ali i srpskom članu Predsjedništva BiH, upute zahtjevi o unapređenju položaja i zaustavljanju odliva radnika iz Republike Srpske.

Potpredsjednik Konfederacije sindikata Božo Marić poručio je da je potrebno izvršiti i reformu javne uprave, te je pozvao sve radnike iz Srpske da se sindikalno organizuju i pridruže toj organizaciji i Sindikatu uprave.

- Sindikalno organizovanje je vaše Ustavom zagarantovano pravo. Zajedno smo jači i imamo rješenje - rekao je Marić.

Saboru u Banskom dvoru prisustvovali su brojni sindikalci iz svih sektora i radnici iz cijele Srpske, kao i brojne zvanice iz javnog života.