latinica  ћирилица
16/08/2019 |  11:27 ⇒ 14:17 | Autor: SRNA

Mrkonjić Grad: U julu isključeno 70 odsto više vozača nego istog mjeseca lani

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad u julu je iz saobraćaja isključeno 166 vozača, što je više za 69 ili 71,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, rekao je zamjenik načelnika ove uprave Branislav Karaulac.

On je na današnjoj konferenciji za novinare objasnio da je najviše vozača isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola /162/, tri zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom i jedno lice iz ostalih razloga.

Prema njegovim riječima, u julu je evidentirano 17 krivičnih djela, što je manje za dva djela ili 10,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine. 

- Bilo je 15 djela opšteg kriminaliteta, jedno privrednog i jedno protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Koeficijent ukupne rasvjetljenosti krivičnih djela iznosi 88,23 odsto, a koeficijent rasvjetljenosti po nepoznatom izvršiocu 77,77 odsto - rekao je Karaulac.

On je naglasio da je smanjen i broj slučajava narušavanja javnog reda i mira za 32 odsto. 

- Evidentirano je 17 slučajeva, što je manje za osam ili 32 odsto. Prilikom narušavanja javnog reda i mira bilo je 28 prekršaja, koje je počinilo 28 lica, među kojima je jedan povratnik i jedan maloljetnik - rekao je Karaulac.

On je naveo i da se u julu dogodilo 29 saobraćajnih nezgoda, što je na istom nivou kao prošle godine. Od toga je bilo šest nezgoda sa nastradalim licima, u kojima je jedno poginulo i sedam zadobilo lakše tjelesne povrede.