latinica  ћирилица
25/08/2019 |  18:46 ⇒ 19:55 | Autor: RTRS

Spomen-bista generalu Dragiši Masalu

Spomen-bista generalu Vojske Republike Srpske Dragiši Masalu otkrivena je u Gornjem Vardištu, kod Višegrada. General Masal bio je jedan od istaknutijih komandanata Vojske Republike Srpske, višestruko odlikovan.

Današnji događaj je dokaz da je general Masal bio jako poštovan i da nije zaboravljen, ističu potomci.

- Veliki dan za selo, za okolinu, za budućnost, da se mladi okupljaju oko ovog spomenika i na ovom igralištu i da se sjećaju starijih - kaže Slavica Gajić, kćerka generala Masala.

General Masal bio je oličenje srpskog oficira, hrabar, častan, pošten kažu njegovi saborci a i Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

Spomen -bista generalu Dragiši Masalu dar je biznismena i humanitaraca Vojkana Krstića.

- Porodično imanje moje majke je ovdje gdje je i porodica Masal i zato sam najviše želio da spomen-bista bude na ovom terenu gdje će se ljudi okupljati - ističe Krstić.

Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad, doao je da ne smijemo zaboraviti naše junake i borce koji su se zalagali i stvorili Republiku Srpsku.

- Mi moramo da njegujemo ono što su nam ostavili - zaključio je Đurević.

Ovom prilikom na simboličan način privrednik i humanitarni radnik Vojkan Krstić uručio je ključ od kuće koju je kupio za višečlanu porodicu Škobić, a koja se odlučila da živi na selu.