latinica  ћирилица
26/08/2019 |  09:30 ⇒ 09:55 | Autor: SRNA

Brčko: "Kup nada" osvojili Popovski i Đokić

Članica Teniskog kluba Dinamo iz Pančeva Dušica Popovski i član Teniskog kluba "Sol" iz Brčkog Filip Đokić pobjednici su 23. Međunarodnog teniskog turnira za pionirke i pionire "Kup nada 2019".
Teniski turnir za pionirke i pionire - Foto: SRNA
Teniski turnir za pionirke i pionireFoto: SRNA

Dušica Popovski rekla je novinarima da, iako je konkurencija bila jaka, uspjela je da odbrani prošlogodišnju titulu.

- Zadovoljna sam. Predstoji mi učešće na turnirima do 12 godina i nadam se da ću nastaviti da postižem dobre rezultate - kaže šampionka.

Na turnirima do 12 godina učestvovaće i Filip Đokić, koji se sprema i za takmičenje u KUP-u Srbije.

- Šampionska titula mi mnogo znači, nisam je očekivao. Trud se isplatio i zadovoljan sam kako sam igrao - kaže pobjednik "KUP-a nada" u konkurenciji pionira.

Direktor turnira Tomislav Đokić rekao je novinarima da je na turniru učestvovalo osamdeset dječaka i djevojčica uzrasta do deset godina sa prostora bivše Јugoslavije i šire.

- Turnir je i promocija tenisa i ovaj put uspješo je odigrao tu ulogu. Mnogi se već raspituju gdje se mogu upisati i učlaniti. U teniskom klubu ΄Sol΄ novi članovi imaće besplatnu obuku narednih petnaest dana - naveo je Đokić.

Član Upravnog odbora Teniskog saveza Republike Srpske Davor Šolaja rekao je novinarima da je ovaj turnir jedan od četiri najbolja turnira za djecu u Evropi, te da će postati i zaštitini znak Brčkog.

- Gradonačelnik distrikta obećao je pomoći da bi ovaj turnir ostao u Brčkom i postao dio sportske tradicije grada, koja bi bila uvrštena i u njegovu turističku kartu - istakao je Šolaja.

Međunarodni teniski turnir za djecu do deset godina "KUP nada 2019" prvi put održan je u Brčkom, a organizator je bio Teniski klub "Sol".