latinica  ћирилица
29/08/2019 |  15:42 | Autor: SRNA

Korigovani ugovori o snabdijevanju električnom energijom

Predstavnici Privredne komore i "Elektroprivrede Republike Srpske" korigovali su ugovore o snabdijevanju električnom energijom za 28 najvećih potrošača industrijske struje.
Privredna komora Srpske - Foto: RTRS
Privredna komora SrpskeFoto: RTRS

Predstavnici ovih preduzeća danas su potpisali ugovore na bazi nove cijene od 35 evra po megavat času sa rokom važenja od 16 mjeseci.

U zajedničkom saopštenju Privredne komore Republike Srpske i "Elektroprivrede Republike Srpske" navodi se da su novim ugovorima otklonjene sve nedoumice i nedostaci, a korigovani su u skladu sa dogovorom postignutim 27. avgusta na sastanku u Privrednoj komori Republike Srpske, na kojem su, osim privrednika, prisustvovali predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i direktor "Elektroprivrede Srpske" Luka Petrović.

Poništavaju se ugovori koje su prethodnih dana dobili ostali potrošači, a dogovoreno je da "Elektroprivreda Republike Srpske" u roku od 10 dana pošalje novi, korigovani ugovor, koji privrednici treba da potpišu u određenom periodu.

Nijedan privredni subjekt koji potpiše novi ugovore u predviđenom roku neće snositi nikakve troškove, niti će mu biti ugrožena redovna isporuka eleketrične energije.

Rok važenja ovih ugovora biće četiri mjeseca, odnosno do 31. decembra ove godine i u njima neće biti primijenjene nove cijene dogovorene na sastanku 27. avgusta, odnosno oni će u ovom periodu plaćati cijenu kao i do sada.

Novi ugovori za ovu kategoriju potrošača, za period 1.1. do 31.12.2020. godine, biće potpisani do kraja ove godine, na bazi nove cijene od 35 evra po megavat času.