latinica  ћирилица
01/09/2019 |  11:38 ⇒ 12:59 | Autor: RTRS

Donacija Unije udriženja poslodavaca višečlanim porodicama

Unija udriženja poslodavaca Republike Srpske donirala je Udruženju porodica sa četvoro i više djece 4+ školski pribor u vrijednosti od 7.000 KM.

Sasa Aćić, direktor Unije udruženja poslodavaca rekao je da Unija šestu godinu provodi ovu akciju i da je do sada prikupljeno školskog pribora u vrijednosti od 30.000 KM.

- Unija udruženja poslodavaca u svrhu podsticanja nataliteta u Republici Srpskoj želi da u prvi plan stavi majčinstvo, kako bi majke bile na pijadestalu društvenih vrijednosti - rekao je Aćić.

U ovogodišnju akciju uključilo se 11 poslodavaca.

Aćić je istakao da će Unija, kao odgovoran socijalni partner, uputiti Vladi prijedloge za povećanje životnog standarda višečlanih poordica i svih građana.

- U prethodnom periodu radili smo na rasterećenju rada, pa očekujemo i dalji rast plata, što bi moglo ostaviti pozitivan uticaj na povećanje nataliteta - anveo je on.

Јovan Radovanović, predsjednik Udruženja 4+ poželio je učenicima srećan početak nove školske godine, istakavši da svaka pomoć porodicama sa četvoro i više djece mnogo znači.

- Septembar i oktobar su inače, zbog početka školske godine, zimnice i ogrijeva, problem za višečlane porodice - istakao je on.

Udruženje 4+ ima više od 700 porodica sa četvoro i više djece. U Udruženju je oko 2.000 malisana školskog uzrasta.