latinica  ћирилица
13/09/2019 |  12:42 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Vlada Srpske doniraće 20.000 KM za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9 januar"

Kabinet predsjednika vlade Republike Srpske doniraće 20.000 KM za projekat Odbora za pomoć KiM, izgradnju Dnevnog centra"Podrži me-9 januar" u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je predsjednik Odbora za pomoć KiM Milorad Arlov.
Dnevni centar "Podrži me" - Foto: RTRS
Dnevni centar "Podrži me"Foto: RTRS

- Obradovala nas je vijest koju smo danas dobili iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske da će pomoći izgradnju ovog značajnog Dnevnog centra, projekat našeg Odbora namenjenog za 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije iz Udruženja roditelja "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici. Naš cilj je da objekat oko 650 m2 do kraja ove godine stavimo pod krov. Skoro sve do sada što smo sakupili  je iz Republike Srpske. Do sada je pomoglo 19 lokalnih zajednica  i nekoliko preduzeća, desetine humanih ljudi. Vjerujemo da će pomoći još mnoge  lokalne zajednice kojih ima 63 u Republici Srpskoj. Značajnu pomoć koju očekujemo ovih dana obećalo je ЈP Šume Republike Srpske. Očekujemo i obećanu pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije - kaže Arlov.

Arlov je pozvao sve da pomognu u Republici Srpskoj i Srbiji jer je Dnevni centar "Podrži me - 9 januar", prvi ovakav na Kosovu i Metohiji,  ozbiljan  projekat ukupne vrednosti oko 280.000 evra.

- Ušli smo u njega i vjerujemo da ćemo uspjeti zahvaljujući humanosti da ga sagradimo, opremimo i damo na korišćenje djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju i Udruženju roditelja "Podrži me" Kosovska Mitrovica. Želimo da ovoj sigurno najugroženijoj kategoriji djece, mladih ljudi i porodica na Kosovu i Metohiji pomognemo u njihovoj svakodnevnoj borbi sa ovakvim velikim životnim problemima koji ih pritišću uz svu muku života na Kosovu i Metohiji - ističe Arlov.

Pomoć se može donirati putem računa:

Republika Srpska, žiro račun Odbora za pomoć KIM: 555-10000341964-45

Srbija i Kosovo i Metohija, Dnevni centar "Podrži me" 200-3058540101991-30