latinica  ћирилица
14/09/2019 |  15:20 ⇒ 20:51 | Autor: RTRS

Mijatovići poručuju: Od poljoprivrede se može živjeti

Od poljoprivrede se može živjeti. To je poruka bračnog para Mijatović, koji su danas respektabilno poljoprivredno domaćinstvo. Porodicu Mijatović u Šušnjarima kod Laktaša posjetio je resorni ministar Boris Pašalić.

Porodica Mijatović odličan je primjer kako mladi bračni parovi mogu uspješno da žive od poljoprivrede. Bračni par Mijatović, oboje poljoprivredni inženjeri, prije četiri godine ušli su u program subvencioniranja od strane Vlade Republike Srpske. Od tada do danas domaćinstvo Mijatović stasalo je u ozbiljno poljoprivredno domaćinstvo sa vlastitom proizvodnjom i domaćim proizvodima.

Prema riječima ministra Pašalića ovo domaćinstvo je dobar primjer kako mladi ljudi danas mogu uspješno da posluju i da žive od poljoprivrede. Pašalić je dodao kako će resorno ministarstvo i dalje pomagati domaćinstvu Mijatović.

Zahvaljujući ljubavi i trudu domaćinstvo Mijatović danas posjeduje deset krava, vlastitu proizvodnju sira, a u planu im je da se u narednom periodu počnu baviti i seoskim turizmom, za koje, kako kažu, imaju odlične preduslove.