latinica  ћирилица
14/09/2019 |  20:58 ⇒ 21:16 | Autor: SRNA

Brčko: Promovisana Krajišnikova knjiga o stvaranju Republike Srpske

Predsjednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilo Krajišnik promovisao je danas u Brčkom knjigu "Kako se stvarala Republika Srpska".
Promocija knjige - Foto: SRNA
Promocija knjigeFoto: SRNA

Krajišnik je rekao novinarima da u ovoj knjizi opisuje period stvaranja Republike Srpske do rata, te da piše i nastavak u kome govori o stvaranju Srpske u ratnom i poslijeratnom periodu.

- Nismo svjesni blagodati koju imamo, a to je da smo dobili Republiku Srpsku. Ni muslimansko-bošnjački, ni hrvatski narod nema svoj entitet, nego samo mi. Da bi znali kolika je to vrijednost, morali bi izgubiti Republiku Srpsku, ali to nećemo nikad saznati, jer nikad nećemo izgubiti Srpsku - rekao je Krajišnik.

Organizator promocije bilo je Udruženje građana za očuvanje srpske tradicije i kulture "Bastion" Brčko.

Predsjednik Udruženja Arsen Pavlović rekao je da su promocijom knjige Krajišnika htjeli da mlade podsjete na srpsku istoriju, jer je brzo zaboravljaju, kao i da poruče Srbima u Brčkom da se ujedine i ne dijele ni po kom osnovu.

Uz knjigu "Kako se stvarala Republika Srpska", promovisana su još dva Krajišnikova autorska djela "Јači od sile sudbine" i "Kako postati bogat i uspješan".

O knjigama su govorili i potpredsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Ljubomir Zuković i akademik Vojislav Maksimović.