latinica  ћирилица
04/10/2019 |  18:43 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

SDS izgubio većinu u Istočnoj Ilidži

U opštini Istočna Ilidža formirana je nova skupštinska većina predvođena SNSD-om.

Na današnjoj sjednici, izabran je novi predsjednik Skupštine – Zoran Trapara iz Ujedinjene Srpske, nakon što je te dužnosti razriješen dosadašnji predsjednik Rade Ćosović iz PDP-a.

Zbog niza proceduralnih grešaka i kršenja zakona o lokalnoj samoupravi, nova većina inicirala je, a nakon tajnog glasanja i izglasala, razrješenje dosadašnjeg predsjednika lokalnog parlamenta Rade Ćosovića.

- Većina predvođena dosadašnjim predsjednikom skupštine napravila je niz proceduralnih propusta, kršenja zakona o lokalnoj samoupravi. U narednom periodu obavićemo razgovor sa načelnikom opštine. Želimo da zajednički kreiramo bolji ambijent za sve stanovnike Istočne Ilidže i donosimo zajednički odluke vezane za poboljšanje standarda svih stanovnika Istočne Ilidže - rekao je Nebojša Šešlija  šef Kluba odbornika SNSD.

Za novog predsjednika Skupštine opštine, nakon što je sjednicu napustilo nekoliko odbornika SDS i sam Ćosović, izabran je Zoran Trapara iz Ujedinjene Srpske.

- Ovom prilikom želio bih da se zahvalim novim koalicionim partnerima koji su zajedno sa mojom strankom, Ujedinjenom Srpskom, u koaliciji u NSRS. Takođe, zahvalio bih se načelniku Božoviću na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i predložio bih da nastavimo kao do sada za dobrobit građana Istočne Ilidže - dodao je Trapara.

Načelnik Marinko Božović iz SDS-a, nakon promjene skupštinske većine, bez posebnog komentara.

- U narednom periodu ostaje da vidimo kakvi će biti zahtjevi nove skupštinske većine. Uu svakom slučaju, ne bih ništa dalje komentarisao. Ono što ostaje na meni kao na načelniku, to je da u narednom vremenskom periodu pokušamo obezbijediti većinu koja će podržavati one odluke i prijedloge koje dolaze od strane mene kao načelnika - istakao je Božović.

Za novog potpredsjednika Skupštine opštine Istočna Ilidža, izabran je Vladimir Ćosović iz SNSD-a.