latinica  ћирилица
06/10/2019 |  11:45 ⇒ 11:55 | Autor: SRNA

Utakmica Crvene zvezde i Trepče ipak u Kosovskoj Mitrovici

Duel šesnaestine finala Kupa Srbije u fudbalu između Trepče i Crvene zvezde biće odigran u Kosovskoj Mitrovici, u srijedu, 9. oktobra, saopšteno je na sajtu crveno-bijelih.
Kosovska Mitrovica - Foto: Beta
Kosovska MitrovicaFoto: Beta

Kosovski savez prvobitno nije dozvolio odigravanje utakmice, ali je na kraju donesena odluka da srpski šampion gostuje na sjeveru Kosmeta.

Generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić rekao je da su u Crvenoj zvezdi neizmjerno srećni što im je ispunjena želja da se igra meč u Kosovskoj Mitrovici.

- Gotovo svake godine smo odlazili na Kosmet i znamo koliko je to bitno našem narodu, koliko se raduju našim sportskim uspesima i koliko ih raduje naš dolazak na ovu utakmicu - rekao je Terzić.

On kaže da na utakmici očekuje pun stadion, dobru igru oba tima i korektno ponašanje kako na terenu, tako i na tribinama.

- Želim da se zahvalim FIFA i UEFA što je podržala odigravanje ove zvanične utakmice u Kosovskoj Mitrovici i nadam se da će sve proteći u duhu sporta i fer pleja - rekao je Terzić.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je razgovarao sa predstavnicima Fudbalskog kluba Crvena Zvezda i da će u srijedu igrati utakmicu sa srpskim fudbalskim klubom sa Kosmeta Trepčom, što će biti veliko ohrabrenje za srpski narod.

On je podsjetio je da je UEFA usvojila stav i obavestila pokrajinski savez - da Crvena Zvezda i Trepča imaju prava da igraju i dodao da je iz tog razloga uvjeren da će odobrenje UEFA omogućiti normalno odvijanje te utakmice.