latinica  ћирилица
08/10/2019 |  11:34 ⇒ 13:19 | Autor: RTRS

Članovi Predsjedništva BiH na trilateralnom sastanku sa Vučićem i Erdoganom (RTRS, 13.45)

Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik DŽaferović učestvovaće u Beogradu na trilateralnom sastanku Srbije, BiH i Turske.

Nakon sastanka, prisustvovaće polaganju kamena temeljca, čime počinje izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo.

Sastanak Dodika, Komšića i DŽaferovića sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Turske Redžepom Taipom Erdoganom biće održan u Palati Srbije, u 13 časova. Prenos konferencije možete pratiti na RTRS od 13.45 i na našem portalu.

Potom najviši zvaničnici tri zemlje odlaze u Sremsku Raču, gdje će biti postavljen kamen-temeljac za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, uoči sastanka u Beogradu, poručuje da je sramota što članovi bh. Predsjedništva putuju bez zajedničkog stava.

Ništa, kaže, nije urađeno od kada je potpisan međudržavni ugovor BiH i Srbije o dodirnim tačkama kuda će prolaziti auto-put Beograd - Sarajevo.

izgradnju auto-puta biće uloženo 250 miliona evra. Radovi počinju deset mjeseci od potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju.

Ovaj projekat je veoma značajan za cijeli region i njegovo infrastrukturno povezivanje, a predsjednik Erdogan poručio je da će on biti most mira i povezivati srca naroda.

Povezane vijesti:

Obustava na GP Rača od 12.00 do 20.00 časova