latinica  ћирилица
12/10/2019 |  20:21 | Autor: SRNA

Utakmica u Breši prekinuta nakon provokacije albanskih huligana (VIDEO)

Prijateljska fudbalska utakmica između Vojvodine i Breše u istoimenom gradu u Italiji prekinuta je u 50. minutu, nakon što je grupa huligana mahala albanskom zastavom i provocirali igrače i navijače srpskog kluba.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Nakon što je desetak huligana mahalo albanskim zastavama i provociralo grupu od dvadesetak navijača Vojvodine, simpatizeri kluba iz Novog Sada su uletjeli na teren.

Situacija se smirila nakon nekoliko minuta kada su se navijači Vojvodine vratili na tribine. Međutim, fudbaler Breše Mario Baloteli odbio je da nastavi sa igranjem utakmice, pa je sudija Amabile Daniel odlučio da meč i definitivno bude prekinut, navodi se u izvještaju sa meča na klupskom sajtu Vojvodine.

I prije ovog momenta bilo je burno jer je sudija ubrzo poslije drugog gola domaćina isključio trenera Vojvodine Nenada Lalatovića, koji nije želeo da napusti klupu, pa je odlučio da nakratko povuče ekipu sa terena.

Ipak, meč je nastavljen poslije nekoliko minuta, ali su se povici sa tribina, "cigani, cigani" upućeni Novosađanima nastavili nesmanjenom žestinom. Sve to je dovelo do prekida u 50. minutu.

Breša je povela u sedmom minutu golom Alfreda Donarume iz penala, da bi u 13. minutu domaćin poveo sa 2:0 preko Pjerpaola Bisolija.

Vojvodina je u 38. minutu uspjela da smanji prednost "Breše" na 2:1, a strijelac je bio Ognjen Đuričin.