latinica  ћирилица
16/10/2019 |  13:50 ⇒ 17:46 | Autor: SRNA

Radmanović: Nedemokratski i štetan pristup Šarovića

U BiH nedemokratski pristupi i procesi često dolaze iz političkih partija koje nikako ne mogu da dobiju povjerenje građana, što čini i predsjednik SDS-a Mirko Šarović, zagovarajući smjenu rukovodstva Parlamentarne skupštine BiH, ističe zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović.

Radmanović naglašava da je štetan Šarovićev pristup da je lako pronaći 22 ruke za smjenu rukovodstva Parlamentarne skupštine BiH.

Prema njegovim riječima, predsjednik SDS-a, odnosno stranke koja godinama dobija manjinsku podršku na izborima u Republici Srpskoj, a na nivou BiH ostvaruje vlast, zagovara nedemokratski pristup prema kojem bi u vlasti učestvovale političke partije sa manjinskom izbornom podrškom.

Radmanović je naveo da je to štetno za BiH, a pogotovo za Republiku Srpsku.

- To je potpuno neprihvatljivo. Šteta je i za demokratske procese, a bili smo već napravili neke iskorake na tom putu - rekao je Radmanović novinarima u Beogradu, gdje učestvuje na zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije zajedno sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikolom Špirićem.

Povezane vijesti:

Šarović - Borenović: Imamo plan za deblokadu rada PD PS BiH